Cytat:
|
Nie przypuszczasz chyba że nie wiem jaki silnik mam pod maską i jakie są jego osiągi. Moje pytanie dotyczyło przeszkód technicznych do założenia do mojego samochodu 17-tek. Mam świadomość, że nie poprawi to jego osiągów ale w grę wchodzą również względy estetyczne i dlatego kupiłem Mondeo.
|
Przecież nie pisałem żebyś nie zakładał 17", rozumiem, że względy estetyczne mogą być ważniejsze niż pewna utrata osiągów. Szczególnie, że mk4 na 16" nie wygląda zbyt dobrze. Zaproponowałem Ci jednak żebyś poszukał lekkich 17" i założył na nie opony 215/50/R17 żeby tę utratę osiągów zminimalizować przy zachowaniu dobrego wyglądu. Ale co wybierzesz Twoja sprawa.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jedynym argumentem przeciwko 215/50/R17 w mk4 może być brak homologacji na tą oponę w tym modelu. Czyli argument natury prawnej. Trzeba by to sprawdzić, jeśli ma to dla kogoś znaczenie. Ale o tym akurat nikt nie napisał.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. No i w takim wypadku w ogóle zrezygnowałbym z 17 tylko poszukał 16 o wzorze optycznie powiększającym felgę (np. masywne ramiona i ciemny rant).