View Single Post
Stary 26-10-2010, 15:10   #39
spiczek
ford::average

Model: Mondeo MK4 Silver X
Silnik: 1.6 125KM
Rocznik: 2010
Domyślnie Odp: trzeszcząca konsola środkowa koło popielniczki-rozwiązanie problemu!!

Cytat:
Napisał dario6273 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nikt mnie nie musi prosić o opis;-
---trzeba zdjąć plastik w kolorze czarnym(piano) na tunelu środkowym i tam gdzie wypełnia przestrzeń między popielniczką(tytanium) jest w kolorze aluminium własnie chodzi oto---więc trzeba zrobić tak !

1.na odwrocie widoczne sa zgrzewy które trzeba usunąć mechanicznie
2.nastepnie trzeba rozłaczyć delikatnie czarny plastik z aluminium(imitacja)
3.po rozłączeniu należy oczyścić i skleić na klej elastyczny najlepiej do klejenia szyb (sikaflex)
4. odstawic na 12h i ponownie zamontować

Połączenie tych dwóch elementów na klej elastyczny powoduje to że plastiki w tym miejscu "pracując" nie wydają dziwnych odgłosów a w moim przypadku
po dołożeniu w wielu miejscach cienkich gąbek teflonową nic to nie dawało aż do momentu sklejenia tych dwóch plastików .sorki ze dopiero to teraz opisałem a nie odrazu!!!!!!!!!!1
Witam,
Mój mądziak ma na liczniku 500km i już zaczęły się trzaski tego plastiku wkoło popielniczki. Jeżdżę bardzo ostrożnie, omijam dziury i złe nawierzchnie. Okazuje się jednak, że to za mało. Chciałbym zdemontować ten kawałek plastiku, ale boję się, że coś uszkodzę. Poradźcie szczegółowo jak zdemondować ten plastik?

Dzięki
spiczek jest offline   Odpowiedź z Cytatem