Odp: Zimowe opony
Panowie...między Nokianami made in Finland, a tymi "sdiełano" jest niestety różnica nie tylko w cenie... wróćcie tutaj po konkretnych opadach śniegu i powieddzcie, że Nokiany są super, to odszczekam.
Sam zresztą się chętnie dowiem, jak dają radę.
Ja mam WR G2 robione w Finlandii i są to jedne z lepszych opon zimowych, na jakich jeździłem.
Wulkanizator jak je zobaczył, to się tak skrzywił, że myślałem, że go coś boli. Podczas wyważania przeprosił i powiedział, że zazwyczaj zakłada ruskie Nokiany i ciężko je nałożyć, wyważanie to masakra. A te poszły mu idealnie i nie mógł wyjść z podziwu. Więc skoro ruskie są krzywe i źle odlane, to mam obawy, czy dają radę w śniegu...choć z drugiej strony, takiej zimy jak w Moskwie, to nigdzie nie widziałem, więc mimo ruskiej produkcji...sam nie wiem.
Co do firmy Nokian - zapytajcie każdego rowerzystę górskiego o tę firmę. Szczególnie downhillowca (jedyne na świecie 3 calowe opony, wielokrotnie na podium mistrzostw świata, to właśnie Nokian).
To jest naprawdę znana i profesjonalna firma. Może nie na naszym rynku, ale nie miejcie obaw.
W ST200 miałem nokiany na lato (NRV - chyba poprzednik V) i również były to jedne z lepszych opon, na jakich jeździłem. Szczególnie w deszczu auto jechało jak po sznurku. REWELACJA.

Fordy otaczają mnie
|