Mam zagadkę z tym twoim turbo
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. sztanga pracuje a turbo nie ładuje, bardzo dziwne
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Normalnie ciś. atmosferyczne to 98-101kPa, i w dolocie na BIEGU JAŁOWYM nie powinno być mniej!!!( nawet z odłączoną turbiną )
Zanim zaczniesz coś kręcić to sprawdź czy po wciągnięciu sztangi dźwignia sterująca dochodzi(zapiera się) do ogranicznika(mała śrubka ukryta pod gruszką z lewej strony, jest wkręcona w środkowy korpus turbosprężarki ) To jest ogranicznik zamknięcia żaluzji ( zderzak jak kto woli ) Bo może sztangę wciąga ale nie dociąga tyle ile powinno , czyli do ogranicznika !!!
Ogranicznik otwarcia (kołeczek ograniczający) jest wewnątrz turbiny i niewidoczny z zewnątrz !!!
Tyle tylko że skoro wciąga sztangę to turbo powinno ładować !!! Może nie super idealnie ale powinno. A u ciebie niema nic do 3000obr a to bardzo dziwne !!!
Albo sie coś obłamało w tyrbinie np. ramie sterujące pierścieniem( lub wyskoczyło z rowka) albo na wirniku niema już łopatek
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Sprawdź jeszcze jak wygląda wirnik od strony dolotu( odkręć opaskę i zajrzyj do wnętrza) mam nadzieje że dolot został wyczyszczony po rozpadnięciu się wirnika orginalnej turbiny. Bo jak nie to odłamki starego wirnika wpadły w nowy wirnik i zmieliły łopatki. Chodzi mi o przewód pomiędzy turbo a filtrem powietrza !!!