View Single Post
Stary 01-11-2010, 12:41   #39
INVERTER
ford::advanced

Model: Mondeo Mk3 Ghia X Black Panther
Silnik: 2.0 TDCI 130 euro3
Rocznik: styczen 2004
Domyślnie Odp: Po regeneracji turbo ciągnie od 3000rpm

Cytat:
Napisał Andi Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ja u siebie odłączałem i brak wpływu na działanie turbiny, świeci tylko check engine.
Tak tylko że twoja turbina już była niesprawna zanim odłączyłeś MAF !!!
Miałeś raczej sprawdzić czy jest podłączony i sprawny( daje sygnał ) Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. samo odłączeni nic nam nowego nie powie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Wczoraj odłączyłem u siebie żeby sprawdzić czy ciśnienie na WOLNYCH OBROTACH dalej będzie na poziomie 99-102kPa czy może spadnie. I wyszło że stoi jak stało!!! Przepływ na MAF steruje też EGRem jakby ktoś chciał wiedzieć.

Coraz bardziej obstaje przy tym że z jakiegoś powodu masz żaluzje ew turbinie cały czas otwartą na max. !!!
Zrobiłem dzis jeszcze jeden test który sie pokrywa z tym co wcześniej napisałem, odłączyłem przewód podciśnienia z gruszki na pracującym silniku tak żeby się żaluzja na max. otworzyła !!! no i ciśnienie w dolocie spadło z 100-103kPa do 95-98kPa!!!

Ostatnio edytowane przez INVERTER ; 01-11-2010 o 14:30
INVERTER jest offline   Odpowiedź z Cytatem