View Single Post
Stary 01-11-2010, 13:34   #1450
INVERTER
ford::advanced

Model: Mondeo Mk3 Ghia X Black Panther
Silnik: 2.0 TDCI 130 euro3
Rocznik: styczen 2004
Domyślnie Odp: [MK3] [MK4] CHIP TUNING

Ja tam wole box i to taki który w na wyższych programach się checkuje bo przynajmniej wiem że dotarłem do granicy wydajności układu wtryskowegoGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Box który się nie chekuje (nawet na 9ce ) dodaje max.10-15KM tak zwany bezpiecznyGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Pompa nie daje rady utrzymać podwyższonego ciśnienia na szynie CR i wywala błędy !!! Wymienisz zaworki na wtryskach żeby zminimalizować przecieki i można podciągnąć na boksie dalej np. z 5 na 7 i napewno będzie więcej powera niż na boxie co się nie checkował Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Box vs Remap - niby wszyscy wiedza a nikt nie napisze Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Box - to dla tych co szukają poprawy elastyczności/przyspieszenia i zmniejszenia zużycia paliwa w przedziale 1000-2500obr a nie mocy i lepiej się sprawdza w tym zakresie obrotów niż remap !!!

Remap - to dla tych co szukają większej mocy/prędkości w przedziale 2500-4000obr. Nie koniecznie zmniejszenia zużycia paliwa i poprawy elastyczności za cenę dymienia podczas przyspieszania !!!

Od razu dodam że są boxy które próbują być jak remap no i remap co prubuje być jak box i to są te najgorsze boxy i remapy !!!!!!!!!! wtedy box się checkuje a remap dymi !!!!!! Bo zamiast rozgraniczać z natury odmienne sposoby zwiększania osiągów silnika firmy tuningowe niepotrzebnie próbują je do siebie upodabniać !!!!!!!!

Ostatnio edytowane przez INVERTER ; 01-11-2010 o 13:59
INVERTER jest offline   Odpowiedź z Cytatem