Temat: [C-MAX 2003-2007] Chłodnica od skrzyni aut.
View Single Post
Stary 03-11-2010, 10:42   #4
Biperek
ford::average

Imię: Marek
Model: Kuga II Platinium
Silnik: 2,0 TDCi
Rocznik: 2015
Domyślnie Odp: Chodnica od skrzyni aut.

Skrzynia jest 5 biegowa, konkretny model musiałbym sprawdzić. Co do chłodnicy, to zagięte są przewody odłączone od starej skrzyni automatycznej (nie zostały zdemontowane) i sterczą sobie spokojnie w górę prawie pod samą maskę, jeśli po ich zdemontowaniu są jakieś wycieki, to chyba zostawię tak jak jest Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Z elektroniką nie mam problemów i dziwne, że twoje autko 2 lata śmigało bez problemów, a teraz się zbuntowało. U mnie wiązka od starej skrzyni została (taka duża okrągła, 16 pinowa chyba). Podpiąłem się tylko do odpowiedniego kabelka z czujnika sterującego światłami cofania w tej wstawionej skrzyni i zabezpieczyłem wtyczkę żeby nie zamokła. Komputer samochodu się nie buntuje (może była jakaś ingerencja w soft), jedyna anomalia to bardzo słabo świecąca kontrolna CHECK ENGINE (świeci oczywiście kiedy trzeba, ale widać ją wtedy tylko w półmroku, w dzień nie ma szans wypatrzyć), po podpięciu komputera serwisowego wyskakuje błąd braku komunikacji ze skrzynią biegów i nie daje się go wykasować. Serwisant stwierdził, że to nic dziwnego, skoro wiązka nie jest podłączona. Autko śmiga normalnie, średnie spalanie mam około 7 l, więc nie biorę do głowy. Czasem ciężko wchodzą biegi i zastanawiam się gdzie szukać przyczyny - lewarek, sprzęgło, czy sama skrzynia?
Biperek jest offline   Odpowiedź z Cytatem