Temat: [Mondeo 2007-2014] Jak dobierać opony zimowe.
View Single Post
Stary 03-11-2010, 15:33   #279
Schem
ford::professional

Model: Jeep Grand Cherokee
Silnik: 4.0 I6
Rocznik: 1994
Domyślnie Odp: Zimowe opony

berater, Nokian robi opony od 1932 roku, najpierw jako część korporacji Nokia (tak, tak, TA Nokia, która zaczynała od papieru i elektrowni wodnej), w 1988 roku Nokian wydzielił się z Nokii (ciągle jako producent opon), żeby w 2003 roku zostać sprzedanym Bridgestonowi Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Więc to nie jest młoda, ani mała firma. Po prostu specjalizują się w oponach zimowych, więc sprzedają w skandynawii (40% sprzedaży) i Rosji (34%) oraz w Stanach (10%).
A u nas królują producenci niemieccy i testy z autoświata Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. przepraszam ADAC

Nokian zrobił oponę zimową jako pierwszy na świecie w 1934 roku i ma najwięcej patentów dotyczących opon zimowych spośród wszystkich producentów opon.
Nokian jako pierwszy producent opon na świecie wyeliminował rakotwórcze oleje wysoko-aromatyczne (wielopierścieniowe) z produkcji opon i jest jedynym "zielonym" producentem opon

O rekordach w odprowadzaniu wody już było Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Nie to, żebym testom ADAC nie ufał, ale UG7 w aucie służbowym w zeszłym roku mało mnie nie zabiło, Goodyear ogólnie mnie zawiódł w kilku różnych autach (w doblo miałem dzwona przez poślizg podczas deszczu).

Fordy otaczają mnie
Schem jest offline   Odpowiedź z Cytatem