Cytat:
|
Byłem dziś u mechanika, sprawdził dokładnie - ten charakterystyczny dźwięk wydaje rolka napinacza.
Teraz mam dylemat: tańszy zamiennik (ok. 380zł firmy SKF czy SKL) czy droższy oryginał ok. 600zł?
Na forum jest kilka podobnych wątków, ale odnośnie silnika 2,0 TDci - okazuje się, że po wymianie hałas wraca po tygodniu... Jest wiele wypowiedzi typu "wymieniłem wszystkie rolki, napinacz, pasek - hałas wrócił po tygodniu, pieniądze wyrzucone w błoto"... Ktoś wie jak jest z benzyniakiem?
|
Właśnie dlatego ze masz benzynę to jesteś w lepszej sytuacji
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. bo na alternatorze masz sprzęgiełko (koło pasowe alternatora). W związku z tym wymieniaj napinacz. W TDCi dla Motocraft`a (FORD`a) napinacz w tym układzie produkuje właśnie SKF - potentat w projektowaniu i produkcji łożysk - a w dla benzynowych nie jestem pewien ale podejrzewam ze producentem dla FORD`a też jest SKF. Jeśli nie musisz mieć koniecznie oryginału (z jakichkolwiek względów) kup bez obaw napinacz SKF.
I jeszcze jedna uwaga: być może nie musisz wymieniac całego napinacza a jedynie rolkę napinacza - wiąże się to z dużymi oszczędnościami dlatego warto dokładnie sprawdzić co dolega napinaczowi, np.
http://ford-esklep.pl/index.php?prod...39&cat_id=1489