Witajcie,
na forum trafiłem m.in. przez zimówki. Szukałem odpowiednich do mojego Mondka, bo wybór jest ogromny. Głównie chodziło o dobór właściwego rozmiaru. Po analizie postów zakupiłem 205/60/16 (letnie oryginały 215/55/16).
W warsztacie powiedzieli mi, że lepsze byłyby 205/55/16 bo mniejsze przekłamania ale... to naprawdę niewielkie różnice. A że autko na codzień śmiga po Wrocławiu (większość dróg pamięta Niemca, a i tak są w lepszym stanie niż made in poland) zdecydowałem się na ciut wyższe. Pocieszyli mnie, że felgi (nałożyłem na alusy - przy c4 też tak robiłem i nie zaszkodziło zbytnio felgom) są idealnie proste. Zobaczymy co będzie przy wiosennej przekładce
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Kierując się wypadkową cena/jakość zakupiłem Uniroyal MS Plus 66. Powiedzieli że wybór nie był zły. Zobaczymy. Nałożyłem tydzień temu, a dziś było +17st. Jak będzie w zimie, zobaczymy, podzielę się wrażeniami. Wiem po sobie, że uwagi na forum mogą być przydatne dla nowych użytkowników mondeo. Ja kupiłem dwulatka w sierpniu i jak dotąd jestem zadowolony. I oby tak dalej...