Temat: [Mondeo 2007-2014] Jak dobierać opony zimowe.
View Single Post
Stary 04-11-2010, 22:18   #298
grafmarr
ford::advanced

Model: Mondeo MKIV Kombi Ghia
Silnik: 2.5T
Rocznik: 2007
Domyślnie Odp: Zimowe opony

Cytat:
Napisał gloomy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
przepraszam bardzo ... ja mam felgi aluminiowe na lato i zimę i nie bardzo mogę się zgodzić z powyższym. A skoro już oceniamy innych to ja też ocenie .... jak można założyć do tak pięknego samochodu felgi 16 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
W moim wywodzie chodziło mi o przekładkę całych kół, a nie samych opon. Materiał felg: aluminium czy stal nie mają tu nic do rzeczy. Z estetyką trudno dyskutować, ale fabryczne kołpaki na stalowe 16-ki na zimę dają radę.
W moim przekonaniu na polskie drogi nie tylko w zimie lepsze są obręcze R16 i wcale mi nie przeszkadza, że odrobinę lepiej prezentują się R17 (zależy jeszcze od wzoru felgi). Tak naprawdę dopiero fabryczne 18-ki dodają MK4 uroku, ale według mnie jazda na nich w polskich warunkach to katorga, a mnie się jeździ na 16-kach bardzo komfortowo, tak w zimie jak i w lecie.
grafmarr jest offline   Odpowiedź z Cytatem