Temat: [Mondeo 2000-2007] Zbyt niska temperatura silnika w TDCI
View Single Post
Stary 06-11-2010, 15:01   #15
tomcio25
ford::amateur

Model: ford mondeo mk3 2.0 tddi
Silnik: 2.0tddi
Rocznik: 2002
Domyślnie Odp: Problem z temperaturą silnika

witam miałem to samo w moim mondku 20 tddi 90km wymienialem 2 razy termostat i plyn i nic nawet gorzej dopiereo jak doczytałem o małym termostacie i go wymieniłem problem znikną narazie sprawdzałem przy temperaturze zewnętrznej+6stopni i nawet po 5min postoju i właczonym na full ogrzewaniu tzn 50% dmuchawy i 100%ciepla trzyma na 90stopni.Zalecam jednak wymiane obu termostatów na orginalne gdyż przy wymianach wczesniejszych zakladano niby tansze podróby jak sie okazalo te termostaty nie do konca trzymaly te 88stopni dlatego ostatecznie jeszcze raz wym. termostat duzy dołączając tym razem wymianę małego term.Jakby to nie pomogło to pozostało by sprawdzenie dogrzewnicy płynu która jest pod autem na wys nóg kierowcy u mnie niby jest dobra mechanik sprawdził świece żarowe ale czy prąd do nich dochodzi to nie wiem pewnie zależy to od jakiś czujników temp.na razie jest dobrze więc nie wnikam.Można więc twierdzenie ze w tych fordach tak już jest obalić a tym którzy sie nie przejmują zalecam ciepłe ubranko.
tomcio25 jest offline   Odpowiedź z Cytatem