Odp: Podwójne ryglowanie - kto ma a kto nie i dlaczego
A ja w swoim Focusie (98r.) mam taki przypadek:
- nie mam alarmu,
- zamykam z pilota centralny się załacza, kierunkowskazy migaja raz, nie mam mozliwości otwarcia drzwi od wewnątrz, czyli tak, wg. opisow na forum, jak przy podwojnym ryglowaniu drzwi, z wyjatkiem jednych drzwi z tylu przy których mogę wcisnąc ten guzik przy klamce i drzwi otworzyc,
- otwieram drzwi z pilota kierunkowskazy nie migaja, jednokrotne nacisniecie przycisku na pilocie otwieraja sie dzwi kierowcy, podwojne wcisnięcie guzika powoduje otwarcie drzwi pozostalych
- zamykam drzwi od srodka wciskajac ten guzik przy klamce, nie mam mozliwosci ponownego otwarcia drzwi z wyjatkiem jednych z tylu
- jak jest zimno i wilgotno na dworze centralny szaleje, drzwi sie same zamykaja i otwieraja, zarównio przy właczonym jak i wylaczonym silniku, strach zostawic kluczyki w samochodzie,
Wiem ze ten temat juz wielokrotnie byl poruszany na forum ale nie znalazlem konkretnej odpowiedzi. Czy moze mi ktos powiedziec czy mam podwojne ryglowanie i czy mozna cos zrobic aby mozna bylo odryglowac drzwi od wewnątrz bo mnie to strasznie wkurza. Czytalem cos o jednoczesnym nacisnieciu przycisku zamykani ai otwierania na pilocie przez 4 sekundy ale nie dziala.
|