Odp: Regulacje luzów- tanie szklanki
Witam ponownie ja już się uporałem z tym problemem i silniczek "chodzi" jam powinien czyli cichutko a słychać tylko cykanie wtryskiwaczy. Jeżeli chodzi o to jak są regulowane luzy w 1.8 DURATEC HE to odpowiadam - MECHANICZNIE!!! tak jak to już mówił Rustin czyli po przez wymianę (dopasowanie) odpowiedniej grubości szklanek, w ZETECU było łatwiej bo wkładało się blaszki i kasowało luzik a teraz niestety firmy motoryzacyjne wszystko robią żeby samochód wstawić do serwisu i zapłacić pewnie z 1000zł albo lepiej ( za taką usługę jak regulacja luzów w mk3 1.8/2.0 duratec). Ja na szczęście miałem minimalne luzy na trzech zaworach wydechowych i wystarczyło odkręcenie jednego wałka i zamiana szklanek ale nie wiem jak by to było jak bym musiał dokupić jakieś popychacze (szklanki) zapłaciłem 100-wę swojemu mechanikowi i po kłopocie, ja miałem trochę szczęścia że w porę to załatwiłem a nie jeździłem aż te luzy były by większe. Czyli reasumując sprawa nie wygląda tak źle, problem leży w zakupie szklanek.
|