Cytat:
Jestem z Poznania. Po odwiedzieniu serwisu Forda z podobnym problemem załamałem się. Naprawa to min. 400 zł. Na szczęście spróbowałem podjechać do majstra od zamków na Składową w Przeźmierowie. Facet majsterkując przy zamku w kilkadziesiąt sekund otworzył klapę. Nie wiem jak to zrobił, przesuwał kluczyk, coś podważał i zrobił to czego ja nie mogłem przez kilka godzin. Skasował mnie 30 zł i szczęśliwy wróciłem do domu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Dla wszystkich zdołowanych po wizycie w serwisie, polecam odwiedzić specjalistę od zamków.
Pozdrawiam
|
Mogę potwierdzić, że przy odpowiednim pomanipulownaiu zakiem da się w niektórych przypadkach go otworzć. Ja kupując samochód miałem sprawny (pierwsze oględziny), jak się umówiłem na wizytę w ASO, to jak na złość się ... zaciął, także oględziny silnika od góry musieliśmy sobie w ASO odpuścić. Sprzedawca naprawił zamek zanim go odebrałem, w ASO chcieli za to jakieś 500 złotych, zrobili fachmani za 50. Za jakiś rok znowu mi się ciepło zrobiło, jak nie chciał zaskoczyć zamek. Ten sam objaw co poprzednio. Docisnąłem całego grilla i wtedy spróbowałem przekręcić kluczyk i za drugim razem po mocniejszym dociśnięciu grilla zaskoczył. Od tamtej pory działa znowu normalnie, bez dociskania i na szczęście bez dopłacania.