View Single Post
Stary 15-11-2010, 23:05   #1400
D245
ford::advanced

Model: galaxy
Silnik: 1,9tdi
Rocznik: 1996
Domyślnie Odp: Dogrzewacz

Panowie jaka wydajnosc ma pompka wody?Chcialem dolozyc do swojego d3w pompke obiegowa ktora pozostala po vr6 ale na szczescie przed montazem postanowilem ja sprawdzic - ani drgnela , otworzylem ja i Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. - niestety nie szczotki - zatarlo sie gorne lozysko i spalil wirnik - zrobil sie fioletowy i odpadly wycinki komutatora. Zakupilem juz inna pompke chyba lepsza z nowszych aut VW BOSCH PAD - malutka ale to dlatego ze ma silnik bezszczotkowy wiec teoretycznie bezobslugowa tak wyglada http://forums.vwvortex.com/showthread.php?4331211 wydajnosc ok 900dm3/h - chyba wystarczy?
I druga sprawa jak jest wpieta a pompka oryginalnie w mk1? Tzn czy przed czy za dogrzewaczem bo wydumalem fajne miejsce duzo lepsze niz fabrycznie w mk1 kolo pieca gdzie leci na nia caly bloto z jezdni czy na grodzi w mk2 -schowalbym ja pod plastikowe nadkole z tylu tam gdzie rurki wchodza do tylnej nagrzewnicy - jest tam mnostwo miejsca na dodatkowe rurki od klimy ktore u mnie nie wystepuja wiec pompka
zmiesci sie bez problemu a w razie czego wystarczy tylko zdjac kolo i odkrecic 5 srob torx aby miec do niej dostep.

Ostatnio edytowane przez D245 ; 15-11-2010 o 23:09
D245 jest offline   Odpowiedź z Cytatem