Witam, mam problem z samochodem Fordem Focusem C-Maxem 2.0 TDCI 136 KM:<:<
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. już od dłuższego czasu, chodzi o to ze samochód w pewnym momencie stracił moc i przyśpieszenie o 50%.Gdy mu dodaje gazu to tak jakby go zalewało trochę i dopiero pomału przyśpieszał.Kiedyś miał jad że wciskało w fotel na 2 i 3 biegu a teraz jak bym jechał no traktorem. Byłem już u wielu mechaników straciłem już z 5000 tyś. zł i mam już dość. Autko nie gubi obrotów ale jest strasznie słabe. Na początku "Mechanicy" znaleźli opiłki metalu w filtrze paliwa wiec poszła pompa do wymiany, został wyczyszczony 2 razy cały układ paliwowy, wymieniony cały filtr na nowy bo szły lewe pęcherzyki powietrza , zostały sprawdzone wtryski i wszystko niby ok ale samochodowi nie przywróciło to mocy, wszyscy "mechanicy" rozłożyli w tym momencie ręce a było ich z 6 i niby fachowcy. Zostały wymienione wszystkie filtry, nawet kabinowy
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum., został wymieniony rozrząd, wyczyszczony zawór EGR nawet 2 dni temu sam jeszcze czyściłem. Moim zdumieniu w kolektorze ssącym zastałem czarny nalot o kolorze czarnym i zapachu typowych spalin było go po 0,5 cm na każdej ściance a na róże idącej od intercoolera do kolektora i na całej przepustnicy było wysmarowane czarną wodnistą mazią, odkręciłem cały kolektor, przepustnice, czujniki i wyczyściłem benzyną ekstrakcyjną po czym kupiłem nowe uszczelki które nie mało kosztowały.Powinien być taki nalot po przejechaniu 150000km?? Wyczyściłem również wszystkie czujniki związane z przepływem powietrza. Mam dostęp do komputera serwisowego wiec sprawdziłem czy nie ma może jakiegoś błędów od jakiegoś czujnika albo turbiny, lecz nie było żadnego. Sprawdzałem również rury idące od intercoolera lecz nigdzie nie ma pęknięcia i nic mu tam nie gwizda. Proszę o jakąś podpowiedz co mogłem jeszcze przeoczyć lub co się zepsuło ze tak samochód jeździ jak jeździ
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.