Cytat:
|
kolego ja dzis bylem na montazu i przygladalem sie bacznie wiec tak:
- miejsca sa oznaczone od wewnatrz zderzaka
- kabel prowadzili mi dołem przy progu od ekranu na tył auta
- kable od czujek gdzies znalezli miejsce z lewej strony pod zderzakiem sa jakies 2 blachy (ogolnie kable zostały puszczone wentylacja) które sie schodza trzeba sie niezle pogimnastykowac zeby przelozyc tam reke ale sie udalo, musisz wyjac te smieszne gabki, ktore tam znajdzesz
- kabel od swiatla wstecznego ma kolor przynajmniej u mnie zolto brazowy, ale mozesz jeszcze to sprawdzic wyjmujac lampe na bagazniku i zoabczysz jaki kolor jest podbiety do zarowki od wstecznego
mam kombi 2010 rok
|
czyli u Ciebie zdjęli zderzak? Wiązka idzie lewym tylnym słupkiem?
Cytat:
Znajdujesz wiązkę lewego tylnego reflektora. sprawdzasz na którym pinie wtyczki pojawi się napięcie jak włączysz wsteczny i masz lokalizacje kabla zasilającego czujniki. kabek oskobiesz z izolacji podlutowujesz inny kabel. Całość traktujesz izolacją lub wcześniej zakładasz koszulkę termokurczliwą. Ten kabel to twój plus układu. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
teraz z czujnikami Valeo w zestawie są takie "cwane" zapięcia na kable umożliwiające wpięcie się w instalację bez ciecia i lutowania. Całkiem cikawe rozwiązanie.
dzieki