Cytat:
|
Witam
Panowie a jak wyglada zmiana IGO na jakiś inny stystem np TOMTOM w Zenec-u? Jest jakiś problem? Wogóle czy warto dokładać dodatkowe 2 klocki do Zenca. Czy może kupić tańszego PEIYING-a?
|
1. Zamiana iGo jest możliwa teoretycznie. W praktyce nie widziałem nigdzie, aby ktoś to zrobił i chyba powód jest taki sam jak w moim przypadku. Przed zakupem Zenka używałem Navroada z Automapą i wydawało mi się, że w Zenku będę zamieniał iGo na Automapę. Jednak kiedy zacząłem używać iGo to doszedłem do wniosku, że nie warto nic zmieniać, bo funkcjonalnie iGo jest przyjemniejsze w obsłudze, a po aktualizacji (bezpłatnej) do najnowszej wersji mapy są dokładne. Skończyło się na dokupieniu za kilka euro bazy fotoradarów i jest OK.
2. Ja dołożyłem i według mnie warto. Oglądałem różne inne "chińczyki" Phantomy, Peyingi itp. To nie ta sama jakość wykonania. Zaś interfejs użytkownika (po polsku) i działanie Bluetooth to już nie ma żadnego porównania. Ponadto dochodzą takie czynniki jak wsparcie producenta i aktualizacje firmware'u oraz aktualizacje map w serwisie internetowym. Jeśli ktoś chce, żeby wszystko działało bezproblemowo, funkcjonalnie i nie lubi ciągle "grzebać" w systemie to Zenec jest dla niego.
3. Wybór pomiędzy tańszym i droższym to odwieczny dylemat, każdy musi dokonać wyboru sam stawiając sobie priorytety i przykładając je do możliwości. Nie ma jednego słusznego wyboru.