Cytat:
|
Nie wiem dokładnie co pada w tych zamkach, ale można je rozebrać. W tym celu wyciągamy zameek lub nawet na klapie grzejemy suszarką po gumie zamka od dołu. Klej po nagrzaniu porządnie powinien puścić i wyjmujemy gumę zewnętrzną i w ten sposó dostajemy się do zamka. Tam dzięki wspaniałej listwie created by Ford dostaje się woda i zapewne to jest problem. Czy jest co naprawiać? Nie wiem...
|
Szczerze mowiac to wody to ja tam za duzo nie widzialem. Chyba, ze od gory. Uszkadza sie mkrostyk, najczesciej lamie sie w srodku i nie wlacza.
Listwy (tej z lampkami) lepiej nie ruszac, bo jak w starym Focusie nakretki rdzewieja i przy odkrecaniu wylamuja sie uchwyty w listwie. 12 lat robia to g... i dalej nie potrafili sobie z tym poradzic.
Guma jest wklejona na uchwyt niestygnacy silikon.
Zeby wymienic wlacznik w starszym modelu (ten miekki) trzeba zdjac wewnetrzny plastik klapy. W nowszym wystarczy podwazyc na bokach srubokretem (zlacze jest na wlaczniku).
Zeby wymienic sam mikrostyk (ktos pisal, ze ponoc jest do kupienia w Fordzie, w co szczerze watpie) trzeba wydlubac stary ktory jest zalany czyms jakby zywica.
Nowy typ wlacznika ma inne zlacze (jest na przycisku i jest inny typ) od starego typu (kabel z wtyczka ktora jest podlaczona w srodku drzwi.
Postaram sie zrobic kilka fotek obu przyciskow.