View Single Post
Stary 22-11-2010, 11:17   #8
mkaminski100
ford::expert

Model: rozne
Silnik: kilka
Rocznik: za stare
Domyślnie Odp: jak otworzyć klape bagażnika bez pilota

Cytat:
Napisał maureliusz Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nie wiem dokładnie co pada w tych zamkach, ale można je rozebrać. W tym celu wyciągamy zameek lub nawet na klapie grzejemy suszarką po gumie zamka od dołu. Klej po nagrzaniu porządnie powinien puścić i wyjmujemy gumę zewnętrzną i w ten sposó dostajemy się do zamka. Tam dzięki wspaniałej listwie created by Ford dostaje się woda i zapewne to jest problem. Czy jest co naprawiać? Nie wiem...
Szczerze mowiac to wody to ja tam za duzo nie widzialem. Chyba, ze od gory. Uszkadza sie mkrostyk, najczesciej lamie sie w srodku i nie wlacza.
Listwy (tej z lampkami) lepiej nie ruszac, bo jak w starym Focusie nakretki rdzewieja i przy odkrecaniu wylamuja sie uchwyty w listwie. 12 lat robia to g... i dalej nie potrafili sobie z tym poradzic.
Guma jest wklejona na uchwyt niestygnacy silikon.
Zeby wymienic wlacznik w starszym modelu (ten miekki) trzeba zdjac wewnetrzny plastik klapy. W nowszym wystarczy podwazyc na bokach srubokretem (zlacze jest na wlaczniku).
Zeby wymienic sam mikrostyk (ktos pisal, ze ponoc jest do kupienia w Fordzie, w co szczerze watpie) trzeba wydlubac stary ktory jest zalany czyms jakby zywica.
Nowy typ wlacznika ma inne zlacze (jest na przycisku i jest inny typ) od starego typu (kabel z wtyczka ktora jest podlaczona w srodku drzwi.
Postaram sie zrobic kilka fotek obu przyciskow.

Ostatnio edytowane przez mkaminski100 ; 22-11-2010 o 11:20
mkaminski100 jest offline   Odpowiedź z Cytatem