Temat: [Galaxy 2000-2006] Diagnostyka VAG
View Single Post
Stary 22-11-2010, 17:33   #574
buro
ford::beginner

Imię: pawel
Model: EDGE SEL
Silnik: 2,0 ecobust
Rocznik: 2015
Domyślnie Odp: Diagnostyka VAG

Cytat:
Napisał taxidriver Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jak rozumie masz komplet i ciągniesz lawetę i oczekujesz spalania na poziomie jakim? I jeszcze jedno z tego co ja się orientuję to logi powinieneś robić w ruchu pod obciążeniem, a nie na postoju niech powiedzą więcej specjaliści. Ale myśle ze to jest przyczyna spalania. Dodaj jeszcze jaki masz przebieg przemyśl czy paliwo lane jest z pewnego źródła inne czynniki zależne tylko od auta.
Nie ciągam lawety,jestem trenerem i instruktorem żeglarstwa i bojerów, tak dla ciekawych to wygląda to tak:
http://bojery.pl/new_xoops/modules/x...bum=155&pos=41
Po prostu nie jest to piłka nożna,ja oraz moi podopieczni jeździmy za własne pieniądze i każda oszczędność jest na wagę złota. W zeszłym roku kupiłem Galaxa1,9 tdi,bo taki mam silnik w octavi i jestem zadowolony z osiągów jej,nie spodziewam się spalania na poziomie skody ale 11-12 litrów z 4-ką dzieciaków plus bagaże (na 2 dni regat-tylko ciuchy) plus przyczepka ważąca po zapakowaniu ok 300 kg:
http://www.niewiadow.pl/katalog/cat/8/item/57 do tego zamontowany stojak jak na kajaki-bojer waży 30 kg.wozimy 4-5sztuk. Jak szukałem auta to w instrukcjach były mniejsze spalania podawane, niż moje. z tąd moje wejście w temat.
Po za tym po mieście przy bardzo oszczędnej jeździe na pusto, wychodzi to samo czyli- dane z dzisiaj-10,6 l/100km. odcinki ok 8-10 km,start od zimnego.Ruch znaczny.Dogrzewacz działa ale to chyba wiesz. Spalanie na biegu jałowym 0,6-0,7 , chwilowe spalanie przy ruszaniu do 45l, podczas przyspieszania chwilowe ok 35l. jest bardzo czuły na pedał gazu-lekkie dotknięcie a chwilowe spalanie bardzo skacze. Odpala na dotyk.Praca równa.nie dymi,oleju nie pali, 6 biegów do przodu.jeden w tył.
Tak więc reasumując-może tak ma być z tym spalaniem?, a może ktoś mi podpowie jakie logi zrobić aby się przekonać czy coś jest nie tak. Przebieg 220 000, na bank autentyczny,kumple trenerzy francuscy znaleźli mi go we Francji,paliwo tylko bp,shell,orlen lub lotos.(z shella śmierdziało frytkami-już nie leję).filtry itd na czas wymieniane.
Dzięki za odpowiedź i czekam na kolejne.(chyba będzie ciężko)
ps jak bym był laweciarzem to by mnie było stać na lepsze auto do tych celów.trochę poczułem się dotknięty, ale może i nie potrzebnie. tak czy siak dzięki.

Oczywiście zrobię logi dynamiczne-podpowie ktoś które i może jak?

Ostatnio edytowane przez buro ; 22-11-2010 o 21:39 Powód: ?
buro jest offline   Odpowiedź z Cytatem