View Single Post
Stary 23-11-2010, 20:53   #294
ryanan
ford::average

Model: Mondeo i Fiesta
Silnik: tdci i 1,25
Rocznik: 2004 i 2011
Domyślnie Odp: Migająca sprężynka - po raz kolejny.

Cytat:
Napisał cezarg1410 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Zgadujesz dobrze - wypadł ci kod od wtryskiwacza.
Trzeba ponownie wgrać kody wtrysków i będzie ok.
Pytanie tylko dlaczego ECU zgubiło kody? Jeżeli wgrasz je, jakiś czas będzie ok a po pewnych czasie znowu kod wypadnie tzn że coś jest nie tak z wtryskami ;]
Witajcie
Zatem wrociłem od Adamczyka.
Wyciągneli wtryskiwacze, sprawdzili na stole probierniczym, w jakiejs maszynie co daje na nie 2tys atmosfert itp - wynik że są wszystkie w 100% sprawne, żaden nie puszcza. Zrobili im kalibracje, wgrali nowe kody do ecu i ma być dobrze. Zostawiłem znowu ponad 700zł u nich.
Pozostaje pytanie, dlaczego komputer zgubił te kody?

Podobno mają gościa, ktory mieszka obok elektrowni w Łaziskach i prawie regularnie do nich przyjeżdża, bo niby nawet linie wysokiego napiecia mogą być przyczyną ze te kody sie gubią - jest to możliwe co mi powiedział ten mechanik?? Tamten koleś niby omija te elektrownie to jest ok, a jak cos go zmusi zeby obok sie przejechac to na 90% te kody sie zgubią.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ja ciesze że że teraz wszystko działa, mam nadzieje że tak bedzie nadalGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
ryanan jest offline   Odpowiedź z Cytatem