Cytat:
|
Mój klekotał w zakresie obrotów od 1700 do prawie 2000, pojechałem do serwisu podpięli do komputera stwierdzili, że jest ok i nic nie mogą zrobić jedynie umówić mnie z przedstawicielem fabryki. Byłem już prawie przekonany aby się umówić jednak wyskoczyła mi trasa na Chorwację ponad 2100 km w dwie strony z prędkością prawie max (jechałem za Audi 3.0 - było co gonić). Po tej trasie wydaje mi się, że sytuacja się znacznie poprawiła klekot jest już do zniesienia :-)
PS
Od prawie 2 miesięcy czekam na kontakt ASO z Rybnika w sprawie wymiany głośnika - chłopcy klienta mają głęboko w D.... Ciekawe kiedy się odezwą.
|
Nie wytrzymałem i wybrałem się ponownie do serwisu, pojeździłem z jednym z doradców, całe szczęście, że na co dzień jeździł również 1,8 TDCI 125 koników. Po przejechaniu dosłownie kilkudziesięciu metrów stwierdził, co dziwne odmiennie niż jego kolega, że ten typ tak nie może pracować. Po 2 godzinach okazało się, że wtrysk 3 cylindra nie przechodzi wszystkich testów i zostanie wymieniony. Czekam na części, które mają być za kilka dni, mam nadzieję, że silnik zacznie pracować równo i miękko.
PS
Wymienili głośnik i zlikwidowali dwa "gniazda" świerszczy (teraz nic nie skrzypi).