View Single Post
Stary 24-11-2010, 14:46   #1
luka_s2
ford::beginner

Model: MK 6
Silnik: 1.8 Benzyna
Rocznik: 1994
Domyślnie kontrolka ładowania rozładowywujący sie akumulator

Witam mam problem. Gdzy wróciłem z trasy zatrzymałem sie pod domem "udusiłem auto" za szybko puściłem sprzęgło i zgasło. Gdy chciałem go zapalić ponownie nie dałem rady akumulator wyglądał na padnięty (gasły diody na desce rozdzielczej podświetlenie zegara itd). Od tamtego czasu nie świeci mi dioda od ładowania akumulatora jednak ładowanie jest bo sprawdzałem (po zapaleniu auta i po przegazówce widać po światłach że dopływa większa ilość prądu żaróweczka tez dobra pod deską rozdzielczą). Od tamtego czasu problem z paleniem się powtarza rano zapali bez problemów a jak ujedziesz parę km i go zgasisz to są problemy z zapaleniem (akumulator ma wprawdzie 3 lata ale to się stało jak mówiłem z dnia na dzień problem wcześniej nie występował) Może miał ktoś podobny problem. Z góry dziękuje za pomoc. Cz to możliwe jest że przez tę nie świecącą sie diodę od ładowania akumulatora prąd gdzieś ucieka? Jeśli chodzi o inne sprawy typu świecące światełko bagażnika radio itp to takie rzeczy nie wchodzą w grę bo sprawdzałem wiec one nie rozwalają baterii.
luka_s2 jest offline   Odpowiedź z Cytatem