Witam wszystkich. Właśnie się zarejstrowałem, a to jest mój pierwszy post na forum
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dokładnie od tygodnia jestem szczęśliwym posiadaczem praktycznie nowiutkiego Mondka 2.0 TDI w wersji GOLD X. Praktycznie nowiutkiego, bo przez 3 miesiące jeździł nim prezes jednego z dealerów Forda, od którego go kupilem, więc oprócz symbolicznego przebiegu, jest to igla z salonu
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jest to mój drugi diesel, do tej pory jeździlem Corollką w dieslu, która w tym roku skończyła 8 lat, więc róznica jest kolosalna.
Zawias w Mondeo rewelka, zresztą co tu porównywać do hatch'a na belce. Wyciszenie super i bardzo fajny dźwięk silnika, tzn nie klekocze, a fajnie mruczy w momencie wciskania pedału gazu
Narazie zrobiłem nim 500km, z czego większość to trasa i spalanie na komputerze 6,1 (przy prędkości 130km/h), ale jak bedzie dalej to oczywiście się okaże.
Trochę denerwuje wąski a długi schowek, muszę się równiez przyzwyczaić do automatu w wycieraczkach, chyba że zna ktoś sposób jak to cudo wyłączyć
W każdym razie siedząc za kółkiem mojego MK4 banan nie schodzi mi z twarzy, jestem zadowolony że ho ho i tak zaznaczyłem w ankiecie