Odp: Chłodnica nagrzewa się razem z silnikiem
Cytat:
|
jaki zamontowałeś termostat oryginał czy zamiennik bo zamienniki mają inną temperature otwarcia niż jak oryginały przez co zamiennik szybciej sie otwiera i nie nagrzewa prawidłowo silnika
|
Nie prawda. Tutaj z resztą na 90% wina nie leży po stronie termostatu. Zapraszam do przeczytania artykułu w którym moderator -waldi- doskonale opisał naprawę przyczyny niedogrzewania silnika. U mnie działa to doskonale. Najpierw wywaliłem kasę na termostat Wahlera - źle, potem używany oryginał - źle, potem nowy oryginał - źle. W końcu ta fotorelacja - dobrze Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
http://forum.fordclubpolska.org/showthread.php?t=54158
U mnie po przejechaniu jakiś 7-8km temperatura silnika jest już prawidłowa a mi ciepło Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Pilnować będziesz poziomu oleju w silniku, bo turbina Twa potrzebuje go niezmiernie, a wymiany oleju pilnować będziesz bardziej, niźli wierności kobiałki Twej. Lepsza bowiem niewierność małżeńska, niźli w dieslu Twoim malutka usterka
Ostatnio edytowane przez zsberg ; 28-11-2010 o 19:21
|