Odp: Modyfikacja licznika - i komplikacje :/
Mechanizm obrotomierza odkrecalem, jakoś diodę musiałem wsadzić. Że na rozgrzanym silniku to nie wiedziałem :x
Po puszczeniu gazu obrotek wraca na swoje miejsce, idzie w dol o 500 i wraca, nizej nie zejdzie.
Wykluczam możliwośc naruszenia jakiegoś obwodu tam, robiłem to starannie i 5 razy sprawdzałem czy coś przypadkiem się nie dotyka. Nawet jak dam wskazówke na 5tys załóżmy, to też spadnie o 500 i wróci.
Ciekawostka : po 1 podłączeniu, i przekręceniu stacyjki, (bez odpalenia) wskazowka od 0 poszla rowno na 7tys. A potym były te anomalie.
Temperatura: myślałem że ta wskazówka faktycznie fizycznie się blokuje. Dlatego dałem ją na klej, co miało mi dać pewność że będzie wskazówka działać wraz z tym pręcikiem - niestety. W tym liczniku jest tak że jak rusze palcem ją do góry to sama opada w dół, po wyłączeniu stacyjki też opada w dół. A u mnie stoi w jednym miejscu.
Rozgrzanie silnika do włączenia się wentylatora? u mnei z tym problem, rzadko mam temperatura 90+ żeby włączył się wiatrak. Wiem jedynie że jak pojeżdże trochę to wartość jest między O a N i tak się trzyma. Spróbuje rozgrzać i usadowić ją w tym miejscu.
Podświetlenie ogólnie wyszło mi dość dobrze, jedynie od prędkościomierza właściwie nie daje światła na wsazówke - ten mechanizm zaszkodził mi żeby dać diodę dalej, ta sprężynka na środku. Może macie jakiś patent żeby ją lepiej oświetlić ?