Są dwa mechanizmy:
1. dodatkowa nagrzewnica - włączana w convers. ale włącza się tylko funkcję. nagrzewnica samoczynnie włącza się podczas jazdy samochodem w celu dogrzania płynu chłodniczego - wspomaga tym ogrzewanie silnika i kabiny samochodu. Pisałem kiedyś, jak w poprzednim galaxym padła mi nagrzewnica. Jeśli chciałem mieć ciepły silnik musiałem jechać w zimnie, jak włączałem wyższą temperaturę kabiny to spadała mi temperatura silnika
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
2. dodatkowa programowalna nagrzewnica. Ta ma dwie funkcje. Po pierwsze patrz powyżej, po drugie ustawiasz sobie w convers na którą godzinę ma być nagrzany samochód a ona włącza się odpowiednio wcześniej, podgrzewa płyn chłodniczy, ogrzewa wnętrze kabiny. Wsiadam do ciepłego samochodu z rozmrożonymi szybami, silnik pięknie zapala nawet na mrozie. Nagrzewnicę programowalną można dodatkowo wyposażyć w pilot zdalnego włączania/wyłączania, ale fabrycznie kosztuje 1100 zł i olałem...
Jakieś pytania? Jeździłem kilka lat z opcją pierwszą, obecnie jeżdżę z opcją drugą - służę pomocą
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.