Temat: [S-MAX 2006-2015] Ogrzewanie , montaż webasto
View Single Post
Stary 30-11-2010, 16:04   #55
basil
ford::average

Model: S-Max Titanium X
Silnik: 2.0 TDCi 140KM
Rocznik: 2010
Domyślnie Odp: Ogrzewanie , montaż webasto

Są dwa mechanizmy:
1. dodatkowa nagrzewnica - włączana w convers. ale włącza się tylko funkcję. nagrzewnica samoczynnie włącza się podczas jazdy samochodem w celu dogrzania płynu chłodniczego - wspomaga tym ogrzewanie silnika i kabiny samochodu. Pisałem kiedyś, jak w poprzednim galaxym padła mi nagrzewnica. Jeśli chciałem mieć ciepły silnik musiałem jechać w zimnie, jak włączałem wyższą temperaturę kabiny to spadała mi temperatura silnikaGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

2. dodatkowa programowalna nagrzewnica. Ta ma dwie funkcje. Po pierwsze patrz powyżej, po drugie ustawiasz sobie w convers na którą godzinę ma być nagrzany samochód a ona włącza się odpowiednio wcześniej, podgrzewa płyn chłodniczy, ogrzewa wnętrze kabiny. Wsiadam do ciepłego samochodu z rozmrożonymi szybami, silnik pięknie zapala nawet na mrozie. Nagrzewnicę programowalną można dodatkowo wyposażyć w pilot zdalnego włączania/wyłączania, ale fabrycznie kosztuje 1100 zł i olałem...

Jakieś pytania? Jeździłem kilka lat z opcją pierwszą, obecnie jeżdżę z opcją drugą - służę pomocąGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.