View Single Post
Stary 30-11-2010, 23:54   #1545
maestro06
ford::professional

Model: Mondeo MkIII
Silnik: TDDI by VTECH
Rocznik: 2002
Domyślnie Odp: [MK3] [MK4] CHIP TUNING

Cytat:
Napisał WolfieKiel Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Hi,

Dodam swój wykres do tej skarbnicy wiedzy.
W moim TDCi (130KM), na chamowni poczatkowo wyszło 125KMGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
W opini fachowca może być jakas mała nieszczelność w okolicach IC. Miałem niedawno wymieniana rurę łączącą IC (podobno była tam spora dziura) co zaowocowało wyraźna poprawą dynamiki. Być może po uszczelnieniu tej rury nastąpiło rozszczelnienie w innym miejscu...

Mam teraz pytanie do Was - czy naprawa tej nieszczelności moze mi przywrócic te brakujące 5KM? I brakujące 30Nm?

I odrazu 2 pytanie o IC - ile KM i Nm moge poprawić osiągi mojego Mondeo (oczywiście w ciepłe dni)? Czy wiekszy IC bedzie tylko przydatny w lato?Zakładam że przy obecnych temperaturach nie bedzie większego znaczenia jaki IC posiadam, fabryczny czy większy.
niestety były wersje 130km w których było 125km - brutalna ściema forda tak jak i były 130km =136km
co do IC dużo zmieni bo będzie się lepiej zbierał od dołu, ktoś na forum ostatnio pisal i wrzucił link do IC większego od serii za 399pln nówka
w sumie dopłacisz ciutke więcej za chipa i będziesz miał lepszy efekt od samego IC a jak masz więcej środków to pierw większy IC a później chip
maestro06 jest offline   Odpowiedź z Cytatem