Witam.
Myślę, że nie powinno się jeździć na biopaliwie na TDCI (tak zresztą chyba zaleca producent). Kiedy miałem TDI lałem bio albo tańszy ON ze sprawdzonej stacji, a nigdy z Orlenu (co w Płocku miało znaczenie, bo w naszym mieście jest najdroższe paliwo w Polsce - podobno dlatego, że nie da rady go ochrzcić w trakcie transportu i trzeba sprzedawać czysty
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.). Ale kiedy przesiadłem się na TDCI - to z bólem serca (i kieszeni) przeprosiłem się z Orlenem i leję tylko Vervę (ewentualnie Diesel Gold ze Statoila - ale on jest u nas jeszcze droższy od Vervy). Co prawda zapłacę parę złotych więcej przy tankowaniu, niż za zwykły ON - ale mam większe poczucie bezpieczeństwa, że osławione wtryski jednak starczą na dłużej. Możliwe, że gdyby policzyć: kwota zapłacona za Vervę a kwota zapłacona za zwykły ON + remont wtrysków, wyszłoby podobnie, ale i tak oszczędzam czas. Dlatego póki co pozostanę jednak przy "szlachetniejszych" odmianach ON. Bądź co bądź noblese oblige...
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Pozdrawiam