View Single Post
Stary 03-12-2010, 14:48   #37
stibi
ford::beginner

Model: Ford Galaxy
Silnik: 1.9TDi
Rocznik: 2003
Domyślnie Odp: po wymianie sprzęgła-łapie zbyt nisko.

Witajcie, odkopie temat bo sprzęgło naprawiam już od prawie 2 miesięcy. Zaczęło się od wpadania pedału sprzęgła ale za to bez żadnych problemów z wrzucaniem biegu czy zgrzytaniem Po rozejrznaniu się w warsztatach wybrałem opcje tańszą i w tym przypadku mechanik się raczej – jak dla mnie – nie sprawdził. Najpierw wymienił sprzęgło, pompę i łożysko a dwumase wstawił tą sama, efekt był taki że na pierwszym i wstecznym biegu strasznie szarpało autem, na reklamacji tylko odpowietrzył i przez jeden dzień było OK, niestety rano znowu to samo. Dodam że pedał po zmianie sprzęgła jjest akiś taki dziwny, płytki lub jak dla mnie mało sprężysty a na samej gorze to wogole nie odbija. Po kolejnej reklamacji okazało się że jest do wymiany dwumasa, no i znowu auta przez tydzień nie miałem. Na jeździe próbnej zaznaczyłem że coś ciężko wchodzi jedynka a mechanik na to że on zrobił wszystko dobrze. Teraz po prawie 3 tygodniach znowu jadę na odpowietrzanie bo nie mogę już włączać i wyłączać biegu pierwszego i wstecznego. Ciekawe czy odpowietrzenie coś da? stibi
stibi jest offline   Odpowiedź z Cytatem