Temat: [Focus 2004-2008] Olej na silniku wokół wtrysków
View Single Post
Stary 03-12-2010, 20:43   #12
vqsoft
ford::average

Model: mazda 3
Silnik: 1,6 dtci y6 109 HP
Rocznik: 2004
Domyślnie Odp: Olej na silniku wokół wtrysków

Cytat:
Napisał Glenroy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Też mam zaje...ny cały silnik, mechanik powiedział mi, że "pocą" się już trochę wtryski i delikatnie z pod pokrywy zaworów, ale leje, dosłownie się leje z uszczelki pod [eee i tutaj nie wiem jak to nazwać Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ] deklem [?] pokrywą [?] nooo pod tym ustrojstwem gdzie schowane są wałki rozrządu, wiem że uszczelka kosztuje ~950zł i żaden mechanik nie chce podjąć się wymiany tego dziadostwa Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. jedynie serwis, w którym żądają kolejnych tysięcy bo trzeba odkręcić jeszcze jakieś 3 pokrywy, pod którymi automatycznie również trzeba będzie wymienić uszczelki... .
Właśnie zaczynam szukać kupca na Focusa Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. a żal mi go jak cholera bo to na prawdę fajny samochód Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
masz to samo co ja

niech zgadnę poci się pomiędzy 4 i 7 ?

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

uszczelki tyle nie kosztują bo w sumie tam nie ma uszczelek.
trzeba dac nowe uszczelki wtrysków, uszczelki kolektora ssącego i uszczelkę pokrywy.
a poci sie z poł bloków głowicy. Poci sie bo jest to uszczelnione na silikon!

naprawa jest pracochłonna bo trzeba rozpiąć cały uk wysokiego ciśnienia, do tego rozrząd itp
mnie znany mechanik od mazd wycenił to na 1kpln z częściami z aso

na dniach będe to robił bo nie toleruje tego rodzaju usterek
vqsoft jest offline   Odpowiedź z Cytatem