Cytat:
|
Witajcie
Ja zaślepiałem w C-max 1,6 TDCI z roku 2004, ale u mnie nie było przepustnicy a uszkodzenie EGR nie powodołało wyświetlania błędu a brak mocy 1800-2000 obr.
Po zaslepieniu przejechałem z 10 000 km a może i więcej.
Żadne błędy sie nie pojawiły.
U ciebie może być inaczej bo masz błąd na wstępie.
Jak nie spróbójesz to się nie dowiesz, operacja łatwa 2 godziny i wiesz.
A tych bzdur o szkodliwości zaślepienia nie słuchaj.
Spróbój i napisz
|
A z którego miesiąca miałeś Maxa?
I co oznacza u Ciebie brak mocy 1800-2000 obrotów?
Mój jest z listopada chyba i mam taki dziwny objaw, że nie mam wyczuwalnej turbodziury. Jak go kupiłem, to ewidentnie było czuć, kiedy turbina zaczynała ładować, ale okazało się, że mam uszkodzoną rurę intercoolera, w związku z czym wymieniłem ją na "nowszy model". Nowsza rura miała mniejszy przekrój, twardszą i grubszą gumę - nie nadymała się tak jak stara - i tym właśnie tłumaczyli mi zmniejszenie turbodziury.
Przelali mi olej - miałem zalany 2mm powyżej kreski Max - co zaskutkowało tym, że część wyżygało mi przez odmę i turbo do dolotu, co mogło mieć wpływ na szybsze zapaćkanie się EGRa. Nie wiem co z tym zrobić. Przyszła zima, teraz to mi się nie chce tego za bardzo ruszać, ale może warto? Filterek paliwa jest podobno w tej samej okolicy, przy okazji bym go wymienił -"nadejszła" na niego pora.
Dodam jeszcze, że samochód pali mi więcej niż powinien. Znaczy się komputer pokazuje +/- tyle ile powinien palić w górnych granicach normy, ale w rzeczywistości jest zawsze od pół do litra więcej niż na kompie.