Cytat:
|
Ja ciągle nie rozumiem fenomenu "gubienia" kodów wtryskiwaczy przez ECU. Wydaje mi się, że jest to trochę naciąganie. Bo jak ECO może wykasować sobie obszar pamięci, który nie podlega zapisowi w normalnej eksploatacji. Bo jeżeli robi to poprzez błąd i nadpisuje nie ten fragment co trzeba, to dlaczego akuratnie wtryski, a nie inne fragmenty. Ogólnie dla mnie to jakaś ściema. Nie chcę mi się wierzyć w taki sytuacje, w tym opowieści o przejeździe koło elektrowni i kasowaniu. Po pierwsze ECU jest w ekranowanej obudowie, a po drugie kasowana byłaby cała pamięć. No chyba, że elektrownia ma cudową umiejętnośc kasowania tylko wybranego fragmentu z pamięci dotyczącego wtrysków.
W ogóle po czym stwierdzacie, że "zgubiliście" kody wtrysków? Jakie są tego objawy?
|
Objawy u mnie były takie:
Jade sobie trasą, przyspieszam, mam około 110-120km/h bieg V, naraz sprężynka, ograniczenie mocy. Ponowne włączanie i wyłączanie silnika nic nie zmienia. Dodatkowych objawów brak, wiadomo silnik pracuje w trybie serwisowym wiec jego kultura jest hmm "wulgarna" heh
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Podjechałem na serwis i po sprawdzeniu wtrysków na maszynie powiedzieli ze sa w 100% sprawne i szczelne, że komputer zgubił kody.