Witam wszystkich
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. . To mój pierwszy post na forum,chociaż przeglądam je już od jakiegoś czasu (a dokładnie od maja bo właśnie wtedy zakupiłem swoje pierwsze auto,czli MK1
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ). Do rzeczy;
Posiadam Forda Mondeo kombi 1.8 TD. Z autkiem miałem już kilka przebojów,ale to raczej nie jest istotne. Gdy przyszła zima,pojawiły się problemy z odpalaniem itd,ale jakoś daję radę do odpalić nawet przy duuużych mrozach ,potrzebna jest jedynie chwila cierpliwości. Jednak tym razem auto postanowiło zaatakować mnie od innej strony a mianowicie od strony dostania się do niego
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. .
Sprawa wygląda tak,że dziś rano,ku mojemu zdziwieniu nie mogłem otworzyć auta z pilota, po chwili zauważyłem,że na centralkę nie odpowiadają przednie drzwi od strony pasażera. Pokombinowałem więc chwilę z bagażnikiem (zamarzł,więc musiałem podgrzać zamek żeby w ogóle go otworzyć),dostałem się do środka i otworzyłem drzwi ręcznie.
Gdy zamykam drzwi klamką od strony felernych drzwi reszta również się zamyka. Gdy otwieram,tak samo. Jednak gdy zamknę/otworze drzwi od strony np kierowcy to strona pasażera już nie odpowiada i tym samym całe auto. Tak więc aby zamknąć samochód muszę zamknąć je kluczem od strony pasażera ,a żeby otworzyć wejść bagażnikiem i otworzyć również od tej strony (otwieranie kluczem w ogóle nie wchodzi w grę ponieważ zamki są rozwalone ,dlatego zamontowałem pilota). Na dłuższą metę to będzie trochę męczące
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..
I stąd moje pytanie; czy da radę odłączyć od centralki drzwi od strony pasażera,tak,żeby pilot otwierał po prostu drzwi kierowcy i potem mógłbym otwierać drzwi pasażera ręcznie? Albo jakiś pomysł co tam się mogło stać ogólnie %-) . W środę skoczę do mechanika jeżeli nic się nie da zrobić.
Przepraszam za przydługi post
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.