View Single Post
Stary 05-12-2010, 22:52   #319
gear
ford::amateur

Model: Ford mondeo
Silnik: 2.0l tdci
Rocznik: 2001
Domyślnie Odp: 2,0TDCi migająca sprężynka (dodatkowe objawy)

Cytat:
Napisał Arek4791 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Koledzy przy ostatnich mrozach praktycznie każdego dnia po postoju cało nocnym na mrozie zaczyna migać sprężynka, ale jak auto pochodzi przez chwile na biegu jałowym i się troszke nagrzeje to po zgaszeniu i ponownym odpaleniu problem znika i jest po problemie ale następnego dnia znowu jest to samo, za pierwszym razem stwierdziłem że to pewnie wina mrozów i że on gęstnieje, latem wymieniałem filtr paliwa i właśnie ta zima daje się we znaki z tym problemem, ubiegłego roku były jeszcze większe mrozy i ów problem zdarzył się tylko raz, kwestia czy faktycznie jest to wina ropy czy też pomału zaczyna się problem wtrysków, dodam tylko że mruga tylko sprężynka a po delikatnym zagrzaniu sie się auta problem już nie występuje, może jest jakaś grzałka która podgrzewa paliwo i ów ona jest winą całej sytuacji bo może nie działa?
Ja mialem identycznie.
Ale to byl poczatek padajacego wtrysku.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez gear ; 10-12-2010 o 19:47
gear jest offline   Odpowiedź z Cytatem