Temat: [1,8 D i TD] elektrozawór pompy ( korektor)
View Single Post
Stary 06-12-2010, 19:42   #23
maazik
ford::average

Model: mk7
Silnik: 1.8Td
Rocznik: 1996
Domyślnie Odp: elektrozawór pompy ( korektor)

dokłądnie , nie będzie działał gdyż na uszkodzonym czujniku w moim wypadku jest stała wartośc 7kohm - czyli wartość gorącego silnika - 'komputer' myśli że silnik ciepły wiec nic nie robi - w niedziele -19 stopni - rezystor wsadzony zamiast czujnika - odpalił za 2gim razem , więc w moim przypadku to czujnik temperatury do komputera ,

czujnik temperatury ma swoje właściwości , w książce jest podane dokłądnie przy jakiej temperaturze jaką wartość powinien mieć , ja wsadziłem 62kohm gdyż taki miałem pod ręką w aucie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ,

teraz znalazłem w swoich "zapasach" elektronicznych termistor ntc który wraz z wzrostem temperatury powoduje zmniejszanie się rezystancji - czli taki jak mamy czujnik do komputera !!! - musze sprawdzić 47kohm bo mam taki i przy temp 0stopni ma wartość 160kohm a przy 80stopniach ma 4kilo ohm - czyli przy minusowych temp. ma wartość złą .... ale sprawdze to czy ma znaczenie , jeśli nie ma ( bo komputer sprawdza pare wartości - np. 60kohm - jeśli jest to ma coś zrobić ... i nie interesuje go czy jest więcej) - to taki termistor przyklejony do obudowy termostatu na poxipolu , bądź opaską , zdał by egzamin tak samo jak czujnik .... czyli zrobione coś za 5zł a nie za 80zł Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. a ten sam efekt ... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

rozumiecie w ogóle mój styl pisania ? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.