Temat: [Mondeo 2000-2007] P0249 Elektromagnes zaworu B upustowego
View Single Post
Stary 08-12-2010, 13:35   #10
bambucza
ford::average

Model: Ford Mondeo
Silnik: 2,2 TDCI 175KM
Rocznik: 2008
Domyślnie Odp: P0249 Elektromagnes zaworu B upustowego

Cytat:
Napisał jendrekmak Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
jakie masz sterowanie turbiny? podciśnieniem czy sterownik elektryczny? jeśli nie wiesz to zrób zdjęcie komory silnika stojąc przed samochodem i je wklej tutaj.
Tak jak obiecałem dzisiaj wklejam zdjęcia tego co się dzieje u mnie pod maską tak dla potwierdzenia.
Podłączałem od razu samochód pod komputer i nie wyskoczyły żadne kody błędów, nie było nawet poprzedniego P0249. Ale za to był w zamrożonych ramkach stary błąd który był od zawsze P0018 ("Korelacja ustawienia wału korbowego - ustawienia wału rozrządczego [zespół 2 czujnik A]") Samochodu jeszcze nie udało mi się uruchomić ponieważ musiałem odłączyć akumulator do podładowania bo przedwczoraj próbując go uruchomić rozładowałem baterię doszczętnie.

jendrekmak a wymontowywałeś kiedyś turbosprężarkę z swojego mondka?? Podobno trzeba uważać tak jak ze świecami ponieważ można bardzo łatwo pourywać śruby mocujące?? Podpowiedz mi proszę co i jak po kolei żeby ją zdemontować.

ORAZ BARDZO CI DZIĘKUJĘ JENDREKMAK BO Z TEGO CO ZAUWAŻYŁEM TO ZA KAŻDYM RAZEM W KAŻDYM MOIM POŚCIE TO TY MI POMAGASZ Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. MAM NADZIEJĘ ŻE KIEDYŚ TO JA TOBIE BĘDĘ MÓGŁ W CZYMŚ POMÓC Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg 08122010140.jpg (89.4 KB, 59 wyświetleń)
Typ Pliku: jpg 08122010141.jpg (91.0 KB, 48 wyświetleń)

Ostatnio edytowane przez bambucza ; 08-12-2010 o 15:04
bambucza jest offline   Odpowiedź z Cytatem