Temat: [Focus 2004-2008] ESP założone!
View Single Post
Stary 13-12-2010, 09:52   #9
mayak
FCP member

Imię: Marcin
Model: Smax / Fusion Energy
Silnik: 2.0ecoblue / plug-in hybrid
Rocznik: 2019 / 2017
Domyślnie Odp: ESP założone!

Cytat:
Napisał Draculescu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Mayak - kawał dobrej roboty. Wg mnie kasa warta zainwestowania. Masz bezpieczniejsze auto.
Teraz kilka pytań:
Pompa ESP - czy możesz potwierdzić że identyczna pompa ESP stosowana jest w madzie 3?
Jakie przekroje powinny mieć przewody?
Czy po zamontowaniu całości miałeś problemy z uruchomieniem, jeśli tak to na co trzeba uważać?
Czy przed aktywacją IDS-em można poruszać się autem mimo nieaktywnego ESP/ABS ?
Pozdrawiam
mazda3 jest na płycie podłogowej focusa (podobne 'rodzeństwo' jak golf i leon), ale nie wiem czy pompy są w 100% identyczne software'owo i hardware'owo
przekroje przewodów elektrycznych to 0.5mm2 (masz na schemacie)

uruchomianie - nie miałem żadnych, bo ja tylko patrzyłem
mi akurat wszystko robił ten sam człowiek, ma on duże doświadczenie w fordach, wiele razy montował esp w mdo mk3, ale w FF2 robił to pierwszy raz
można jeździć przed aktywacją (ale po odpowietrzeniu!!), poprostu nie będzie ABSu i ESP

ps.
zrobiłem trochę zmian w głównym opisie
////// ZMIANA MOCY 1.6tdci 95->115 # 2.0 tdci 140->163 # 1.5/1.6eb 150->182 # Transit 2.2 tdci # diagnostyka # TEMPOMAT # Immobilizer/kluczyki # konfiguracja # spolszczenia # wszystkie modele Europa-USA ////// MAYYAK@GMAIL.COM
mayak jest offline   Odpowiedź z Cytatem