Cytat:
Witam wszystkich jestem tu pierwszy raz teoretycznie ,bo czytałem trochę przed zakupem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.ale do rzeczy Jadąc do rodziny w po przejechaniu jakiś 120 km zaświeciło się ładowanie aku.panika zjechałem macha w górę i patrze pasek jest wszytsko śmiga odczekałem jakieś 10 min. odpalam ładowanie zgasło no śmigam dalej 15 km świeci znowu zjeżdżam maska w górę wydaje się czuć zapach spalenizny ale delikatnie, odczekałem chwile jade dalej oczywiście ładowanie zgasło dojechałem do teściów ,Popatrzyłem ale wszystko oki .Jak wracałem sytauacja powtórzyła się ale teraz to kontrolka zaświeca się po jakiś 1 kilometrze po zgaszeniu zapach czuć nadal,dojechałem do domu szczęśliwie na świecącym ładowaniu ,zgasiłem auto ,dodam że jechałem jakieś 70 km na świecącym ładowaniu pod domem zgasiłem auto odpaliłem i na wonych obrotach po jakiś 3 minutach zaświeciło się ładowanie ,pytanie macie jakie wytłumaczenie o co chodzi ?coś chyba tam ładuje skoro tyle ujechałem .
|
altek się jara, najlepiej odrazu wymontować alternator albo podjechać do najblizszego mechanika,
niestety miałem podobne objawy i niestety nie dało się już zregenerować mojego altka