View Single Post
Stary 14-12-2010, 09:49   #4
nechor
ford::beginner

Model: Ford Mondeo MK3 Kombi
Silnik: TDCI 130KM
Rocznik: 2004
Domyślnie Odp: Listwy modelu RS, a zima - czyli polskie realia

Cytat:
Napisał nokitel Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
tak na początek chciał bym cie sprostować tzn to nie jest pakiet RS tylko ktoś dołożyć do wersji po 2 FL dziwne progi + dodatkowe spojlery przód tył. To co ty posiadasz to jest jakiś dziwny tuning z dokładkami nie ma nic wspólnego z oryginalnymi pakietami RS czy ST.

Wszystkie progi można ściągać ale regeneracja raczej nie możliwa (zależy jeszcze co zrobisz, jak uszkodzisz)
A czy nie jest tak, ze przod mam caly oryginalny, sprezyny obnizone i dolozone listwy po bokach i z tylu? I od razu pytanie: czy zawieszenie mondeo mozna obnizac/podwyzszac poprzez jakis mechanizm nagwintowany, czy tez musialbym wymienic sprezyny zeby go troche podniesc?

Znalazlem przykladowa aukcje z mondeo, wydaje mi sie, ze on ma przod taki jak moj, oczywiscie listwy boczne i tylna u mnie jest niestandardowa. No i wydaje mi sie, ze jest wyzej zawieszony. Mam racje? Te boczne listwy, jesli chcialbym je zdjac, musze zastapic innymi? Czy tez sa one podczepiane w jakis sposob do oryginalnych? Jestem noobem, sorry za, byc moze, naiwne pytania... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

http://moto.allegro.pl/ford-mondeo-t...348356281.html
nechor jest offline   Odpowiedź z Cytatem