View Single Post
Stary 15-12-2010, 20:51   #15
crk81

Domyślnie Odp: 1.4 TDCI ile tak wlasciwie pali?

Moja Fuzja pali przy delikatnej jeździe 5.0-5.2, a przy ostrzejszej do 6.0 w cyklu miedzymiastowym. Zaznaczam, że nie duszę na zbyt niskich obrotach. Biegi zmieniam na ogół tak, by po zmianie obroty oscylowały w przedziale 1700-1800, a w czasie normalnej jazdy utrzymuje 2000-2100 na "5" tj. 90-100km/h. Ostrzejsza jazda w moim wykonaniu to tylko wyższa prędkość w trasie do 130km/h. Temperatura u mnie ma niewielki wpływ na spalanie - najpierw delikatnie, potem jazda... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.)
Aha, jak mogę to tankuję na Neste24 - raz tanie, dwa lepsze od droższego biodiesla z Bliskiej.

Cytat:
Napisał Betelgeuse Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ciekawi mnie jak ma się spalanie do używania turbiny. Załącza się ona około 2000obr/min. Czy ktoś dokładniej to sprawdzał?
Moje odczucie jest takie, że niezależnie od biegu Fuzja dobrze zbiera się w zakresie obrotów 1800-2400. Niższe/wyższe obr. takiego odczucia nie wywołują...

Ostatnio edytowane przez crk81 ; 17-12-2010 o 10:46
  Odpowiedź z Cytatem