Temat: [Focus 1998-2004] Demontaz wtrysku
View Single Post
Stary 18-12-2010, 12:46   #7
Focusik2002
ford::average

Model: Ford Focus
Silnik: 1.8 TDDI
Rocznik: 2002
Domyślnie Odp: Demontaz wtrysku

Cytat:
Napisał ande Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Daro witaj
Mam ten sam problem z praca silnika co Ty i jestem ciekaw czy uda ci się go rozwiązać
po wymianie wtryskiwaczy. Z tego co ja sie dowiedzialem to wlasnie owe nieszczesne
wtryskiwacze powodują nierowna prace silnika.Mi wyjasnil gosc ze sa tam jakies tloczki-gzybki ktore z czasem sie wyklepuja-zuzywaja i przez to przestaja dzalac na wolnych obrotach silnika a w momencie
kiedy załączysz klimatyzacje silnik dostaje wieksza dawke (komputer-sterownik podaje informacje) paliwa z pompy i wszystko zaczyna dzialac jak nalezy. Problem polega na tym
ze sa one podobno nienaprawialne i teraz albo kupno nowych za ok350 zl albo znalezienie
używanych ale w lepszym stanie niz nasze.Masz auto z 2002r i myślałem ze w tym roczniku już poprawili zarówno pompy wtryskowe jaki te wtryskiwacze.Pompa wtryskowa została zrobiona przez Boscha ale już wtryskiwacze były robione przez Lucasa i Delphi i to jest chyba błąd tego okładu zasilania. Zycze powodzenia i będę wdzięczny za wiadomości od Ciebie na temat naprawy. Pozzdrawiam A

Ty chyba sobie człowieku jaja robisz , w tych wtryskiwaczach wymieniasz tylko same końcówki , ostatnio znalazłem komplet końcówek wtryskiwacza na allegro Delphiego za 179 zł czy tam za 189 zł .
Focusik2002 jest offline   Odpowiedź z Cytatem