Temat: [Mondeo 2007-2014] 1,8 tdci - wykresy, dyskusje, po chipie..
View Single Post
Stary 18-12-2010, 23:00   #90
bartwood
ford::amateur

Model: MOndeo
Silnik: 1.8 TDCI
Rocznik: 2010
Domyślnie Odp: 1,8 tdci - wykresy, dyskusje, po chipie..

Witam wszystkich od trzech dni jestem posiadaczem Mondka Mk4 1.8 tdci :-) i niedługo dołącze do grona zawirusowanych. P[ozostaje kwestia lekkiego ułożenia silniaka czyli jakieś 5000 km przejechać aby go tak odrazu nie wirusować, pewnie podniosą się głosy, że można natychmiast ale i tak nie wybiorę się do Heko wcześniej niż pod koniec stycznia bo nie będe miał czasu wieć akurat pojawi się te 5kkm na liczniku :-))))) Zobaczymy jakie będa efekty. Jak dla mnie silniczek pięknie idzie choć oczywiście można by powiedzieć, że 125KM to maławo ale nie jest źle. Jak będzie 145/400nm to będzie jak dla mnie optimum :-))) Heko muszę się z Tobą jakoś umówić na wirusowanie. Przyznam szczerze, że najlpiej bym chciał z programatorem ale nie trzy tylko dwa programy oryginalny i jakiegoś szatana :-) Oczywiście można zapytać po co bo przecież ASO i tak nie wykryje wirusa to mimo wszystko w firmie mi by głowe urwali gdybym utracił przez włąsne fisie gwarancję. Wolę zapłacić wiecej ale mieć spokój ducha przed wizytami w serwisie.

Ostatnio edytowane przez bartwood ; 18-12-2010 o 23:02
bartwood jest offline   Odpowiedź z Cytatem