Temat: [Focus 2004-2008] ESP założone!
View Single Post
Stary 20-12-2010, 09:41   #17
mayak
FCP member

Imię: Marcin
Model: Smax / Fusion Energy
Silnik: 2.0ecoblue / plug-in hybrid
Rocznik: 2019 / 2017
Domyślnie Odp: ESP założone!

Cytat:
Napisał Draculescu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. to mnie kolega rozczarował. Mayak myślałem że sam wszystko robiłeś.
no przykro mi bardzo, ale przecież od początku to pisałem, ja asystowałem (oprócz tego to przygotowałem się teoretycznie)
Cytat:
Na fotorelacji z rosyjskiego forum wywalają serwo czy to jest konieczne?
link do tej fotorelacji opatrzyłem komentarzem, że dotyczy zakładania ABS i ESP - jak zakładasz ESP, gdy ABS jest już na pokładzie to serwa nie trzeba wymieniać
... ale mimo wszystko, to można wymienić też serwo, ponieważ focusy z ESP mają seryjnie EBA (asystent nagłego hamowania), a w przypadku wersji z tylko ABS, to EBA była opcją (, chyba 200zł, na polskim rynku, przed liftem)
Cytat:
Jak patrzę na to to mnie trochę to przeraża, ale z drugiej strony kusi żeby coś takiego założyć bo na oblodzonych polskich drogach by się ESP przydał.
po miesiącu bardzo sobie chwalę - świetnie spisuje się sama kontrola trakcji, bo pozwala na mały poślizg kół i poprawia stabilność kierunkową (nie nosi na boki, gdy z jednej strony jest inna przyczepność niż z drugiej)
chyba nigdy miałem sytuacji, że musiałem wyłączać ESP - a ostatnie 300m do domu mam po polnej drodze, w ogóle nie odśnieżanej, po której jeżdżą tylko 2-3 samochody - jestem zaskoczony jak dobrze jedzie samochód po kopnym śniegu

Cytat:
PS.
Pisałeś że wymieniłeś licznik na poliftowy - z dużym wyświetlaczem? Czy koniecznie było przeprogramowanie kluczyków? Sorki za OT.
tak, poliftingowy z dużym wyświetlaczem
trzeba przeprogramować licznik pod kluczyki, bo w zegarach siedzi immobilizer
////// ZMIANA MOCY 1.6tdci 95->115 # 2.0 tdci 140->163 # 1.5/1.6eb 150->182 # Transit 2.2 tdci # diagnostyka # TEMPOMAT # Immobilizer/kluczyki # konfiguracja # spolszczenia # wszystkie modele Europa-USA ////// MAYYAK@GMAIL.COM
mayak jest offline   Odpowiedź z Cytatem