Cytat:
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. to mnie kolega rozczarował. Mayak myślałem że sam wszystko robiłeś.
|
no przykro mi bardzo, ale przecież od początku to pisałem, ja asystowałem (oprócz tego to przygotowałem się teoretycznie)
Cytat:
|
Na fotorelacji z rosyjskiego forum wywalają serwo czy to jest konieczne?
|
link do tej fotorelacji opatrzyłem komentarzem, że dotyczy zakładania
ABS i ESP - jak zakładasz ESP, gdy ABS jest już na pokładzie to serwa nie trzeba wymieniać
... ale mimo wszystko, to można wymienić też serwo, ponieważ focusy z ESP mają seryjnie EBA (asystent nagłego hamowania), a w przypadku wersji z tylko ABS, to EBA była opcją (, chyba 200zł, na polskim rynku, przed liftem)
Cytat:
|
Jak patrzę na to to mnie trochę to przeraża, ale z drugiej strony kusi żeby coś takiego założyć bo na oblodzonych polskich drogach by się ESP przydał.
|
po miesiącu bardzo sobie chwalę - świetnie spisuje się sama kontrola trakcji, bo pozwala na mały poślizg kół i poprawia stabilność kierunkową (nie nosi na boki, gdy z jednej strony jest inna przyczepność niż z drugiej)
chyba nigdy miałem sytuacji, że musiałem wyłączać ESP - a ostatnie 300m do domu mam po polnej drodze, w ogóle nie odśnieżanej, po której jeżdżą tylko 2-3 samochody - jestem zaskoczony jak dobrze jedzie samochód po kopnym śniegu
Cytat:
PS.
Pisałeś że wymieniłeś licznik na poliftowy - z dużym wyświetlaczem? Czy koniecznie było przeprogramowanie kluczyków? Sorki za OT.
|
tak, poliftingowy z dużym wyświetlaczem
trzeba przeprogramować licznik pod kluczyki, bo w zegarach siedzi immobilizer