View Single Post
Stary 22-12-2010, 13:42   #1
gipsy2
ford::beginner

Domyślnie MK3 Migająca sprężynka ... auto słabnie

Witam,

Po przeszukaniu forum nie udało mi się znaleść dobitnie mojego problemu, więc go opiszę Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..
Mam Mondeo MK3 FL 2003r Automat JATCO

Trzy razy w nieoczekiwanych momentach zdarzyło mi się, że auto osłabło przy prędkościach powyżej 80 km/h i raz po ostrym dodaniu gazu i zaczęła mrugać sprężynka. Oczywiście po odpaleniu ponownym wszystko jest OK. Byłem w ASO na próbie przelewowej, wg. kompa wyszedł błąd na czwartym cylindrze, próba przelewowa wyszła dobrze : 10ml, 10ml, 10ml, i 20ml na czwartym cylindrze. Byłem u Bosch Adamczym na testach wtrysków (na urządzeniu z Delphi) i przeszły test rewelacyjnie, są OK (mówili że sprawdzają wtryski pod wysokim ciśnieniem). Przy okazji dałem nowy filtr paliwa (orginał!). Dzisiaj znów niestety sprężynka migająca przy przyspieszaniu i ograniczenie mocy silnika .... przejechałem kawałek z migającą sprężynką i szybko zgasiłem i zapaliłem auto i wszystko jest OK.

Pytanie, co jest grane?

Auto nie kopci, pali na dotyk nawet przy -15 C, silnik chodzi normalnie (nic nie terkocze itp). Problem z paliwem też wykluczam.

Spiepszyłem trochę sprawę bo mogłem dokładnie prosić w ASO o podanie numeru błędu na kompie , może byłoby coś jaśniej. U Adamczyka (Bosch) ponoć zrobili jazdę testową z kompem i też jest OK.

Heh Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. czekam na Wasze zdanie

Pozdr
gipsy2 jest offline