Temat: [C-MAX 2003-2007] Typowe Awarie
View Single Post
Stary 23-12-2010, 09:02   #129
konrad_b
ford::advanced

Model: C-max
Silnik: 1.8 120KM by LPG BRC SQ24
Rocznik: 2004
Domyślnie Odp: Typowe Awarie

Cytat:
Napisał Wojciech Pasikonik Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
można się załamać jak się czyta ten post; ciekawe czy użytkownicy Zefiry, czy Turano też mają równie długą listę; notabene fajnie byłoby zrobić jakieś podsumowanie usterek, bo materiału zdaje się jest sporo;
pewnie też mają swoje bolączki, dla mnie ewidentną wadą jest altek
jak widać do 100kkm pada większości, a to jest chore, miałem kilka aut, w żadnym nie było takich jaj
najlpesze że to altek DENSO Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Cytat:
- co pół roku żarówka h7
wymieniłem jedną zaraz po kupnie, teraz po roku znowu padła
ale H7 tak mają, w astrze G padają co 3miesiące

Cytat:
- alternator, wymieniłem na nowy - po negocjacjach z ASO 700pln; twierdzili że jakaś cewka i nie da się jej naprawić, ale jaka jest prawda tylko oni wiedzą;
też wymieniłem, ale nie w ASO, razem z oba paskami i wycieraczkami wyszło ok 1100zł
i to jest największa bolączka maksia
Cytat:
- akumulator - po negocjacjach z ASO 500 pln (teraz wiem że negocjacje te były nieudane Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
u mnie w tym roku (6lat) też wymiana, ale to akurat std, kupiłem bosha za 240zł
dla porównania w astrze padał co 3lata - oryginał, potem bosch silver
Cytat:
- prostowanie alufelg 400 pln za wszystkie (nie ASO)
to akurat zaleta naszych dróg, ja mam 195/65/15, może nie wyglądają bajerancko, ale przynajmniej sie nie krzywią Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Cytat:
poprzednio miałem 7 lat corsę B z 1996 r. i prawdę powiedziawszy przez te wszystkie lata nie miałem tyle usterek co przez 1,5 roku z maxem; ech te nowoczesne pojazdy ... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
nio, ja miałem astre f, też się nie psuła, tyle że tam nie bardzo miało co Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.