Cytat:
|
można się załamać jak się czyta ten post; ciekawe czy użytkownicy Zefiry, czy Turano też mają równie długą listę; notabene fajnie byłoby zrobić jakieś podsumowanie usterek, bo materiału zdaje się jest sporo;
|
pewnie też mają swoje bolączki, dla mnie ewidentną wadą jest altek
jak widać do 100kkm pada większości, a to jest chore, miałem kilka aut, w żadnym nie było takich jaj
najlpesze że to altek DENSO
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
wymieniłem jedną zaraz po kupnie, teraz po roku znowu padła
ale H7 tak mają, w astrze G padają co 3miesiące
Cytat:
|
- alternator, wymieniłem na nowy - po negocjacjach z ASO 700pln; twierdzili że jakaś cewka i nie da się jej naprawić, ale jaka jest prawda tylko oni wiedzą;
|
też wymieniłem, ale nie w ASO, razem z oba paskami i wycieraczkami wyszło ok 1100zł
i to jest największa bolączka maksia
Cytat:
|
- akumulator - po negocjacjach z ASO 500 pln (teraz wiem że negocjacje te były nieudane Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
u mnie w tym roku (6lat) też wymiana, ale to akurat std, kupiłem bosha za 240zł
dla porównania w astrze padał co 3lata - oryginał, potem bosch silver
Cytat:
|
- prostowanie alufelg 400 pln za wszystkie (nie ASO)
|
to akurat zaleta naszych dróg, ja mam 195/65/15, może nie wyglądają bajerancko, ale przynajmniej sie nie krzywią
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Cytat:
|
poprzednio miałem 7 lat corsę B z 1996 r. i prawdę powiedziawszy przez te wszystkie lata nie miałem tyle usterek co przez 1,5 roku z maxem; ech te nowoczesne pojazdy ... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
nio, ja miałem astre f, też się nie psuła, tyle że tam nie bardzo miało co