Temat: [Mondeo 2000-2007] Pilot w kluczyku nie zawsze działa.
View Single Post
Stary 24-12-2010, 20:15   #29
misu
ford::beginner

Model: Mondeo mk4
Silnik: 2,0 Tdci 140KM
Rocznik: 2012
Domyślnie Odp: Pilot w kluczyku nie zawsze działa.

Cytat:
Napisał asterix78 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Witam. Mój pilot też przestał kiedyś działać, próbowałem wszystkiego a wystarczyło podgiąć lekko i przeczyścić blaszki od baterii które stykają się z płytką, zaczął działać. Z tym że dobrze działa gdy jest ciepło i sucho, gdy zimno i mokro działa po którymś wciśnięciu więc wina leży też pewnie w instalacji centralnego zamka?
Panowie trzymać się tego co napisał kolega asterix powyżej , nie poddawać się, próbować do skutku.

Mój skurczybyk nie działał prawie rok i tylko przypadek- awaria przycisku klapy (kombi) spowodowała, że zabrałem się do tematu.

1. wyprułem przycisk klapy (szukam mikrostyku)

2. wyprułem zamek kierowcy, gdyż nie chciał się odblokowywać z klamki (od środka), nie wiem czy nie poskutkowało całonocne odpięcie, ale jak ręką odjął wszystko nagle zadziałało.

3. pilot - bez nadzieji na efekt rozebrałem dziada (kilka tygodni wcześniej zalałem go wd40 - 0 odzewu) i "poprawiłem" mu wszystkie blaszki i ... nagle słyszę jakieś głosy z garażu idę próbuję i działa zmartwychwstał, k.... i działa...

Także żadne ASO i tego typu pajace - próbować samemu, czytać to forum i oszczędzać dzięki niemu, bo jakby tak dobrze policzyć te wszystkie drobne awarie, naprawiając w ASO, to drugie Mondeo stałoby na podjeżdzie... Powodzenia.
misu jest offline   Odpowiedź z Cytatem