Mój obecny kłopot:
Silnik raz odpala raz nie(albo odpala za 1 razem albo za 6-10). Przekręcam kluczyk auto wchodzi na 0.8 tys obrotów i gaśnie... tak jakby brakowało mu paliwa czy coś w tym rodzaju. Jak już odpali to podczas jazdy na 3,4 biegu na lekkim gazie przy ok 1,5 tys obrotów szarpie tak jakby nie dostawał paliwa, przygasa, a przy dodaniu gazu na wyższych obrotach wszystko gra...
Nie wiem czy to sie powtarza na ciepłym silniku ponieważ zauważyłem to niedawno i zawsze na zimnym, lub ledwo co rozgrzanym do prawidłowej temperatury.
Co to może być za problem? Moje podejrzenia to jakieś lewe powietrze, pompa paliwowa, albo wtryski w co wątpie bo są praktycznie nowe ale w razie czego mam gwarancję na nie... Czytałem na forum że może to być czujnik położenia wałka rozrządu, ale nie spotkałem sie z tym żeby samochód przez to szarpał podczas jazdy na niskich obrotach.
Proszę o pomoc i pozdrawiam
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
ps. jeśli nadal coś źle to napiszcie dosłownie bo nie mam pojęcia co robie źle przy wystawianiu, słowo problem zlikwidowałem