View Single Post
Stary 25-12-2010, 11:38   #1
Kamil15132
ford::beginner

Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2006
Domyślnie silnik odpala ale momentalnie gaśnie, gdy już odpali to nierówno pracuje

Mój obecny kłopot:
Silnik raz odpala raz nie(albo odpala za 1 razem albo za 6-10). Przekręcam kluczyk auto wchodzi na 0.8 tys obrotów i gaśnie... tak jakby brakowało mu paliwa czy coś w tym rodzaju. Jak już odpali to podczas jazdy na 3,4 biegu na lekkim gazie przy ok 1,5 tys obrotów szarpie tak jakby nie dostawał paliwa, przygasa, a przy dodaniu gazu na wyższych obrotach wszystko gra...
Nie wiem czy to sie powtarza na ciepłym silniku ponieważ zauważyłem to niedawno i zawsze na zimnym, lub ledwo co rozgrzanym do prawidłowej temperatury.

Co to może być za problem? Moje podejrzenia to jakieś lewe powietrze, pompa paliwowa, albo wtryski w co wątpie bo są praktycznie nowe ale w razie czego mam gwarancję na nie... Czytałem na forum że może to być czujnik położenia wałka rozrządu, ale nie spotkałem sie z tym żeby samochód przez to szarpał podczas jazdy na niskich obrotach.

Proszę o pomoc i pozdrawiamGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

ps. jeśli nadal coś źle to napiszcie dosłownie bo nie mam pojęcia co robie źle przy wystawianiu, słowo problem zlikwidowałem
Kamil15132 jest offline   Odpowiedź z Cytatem