Cytat:
|
PawelPoznan - napisz proszę jak to radyjko gra - jak się sprawuje każda z funkcji - czy są trzaski, gubienie zasięgu, czy samo pilnuje częstotliwości przez RDS. Będę wdzięczny za wszelkie informacje.
|
Myślę że odpowiedziałem na Twoje pytania kilka postów wcześniej.
Radio nie gubi zasięgu, ale też na pewno u jedych wcześniej u innych później ale gubić będzie , weź pod uwagę że sporo zależy od jakości i umiejscowienia anteny...
Nie ma trzasków, tzn. że filtry przeciwzakłóceniowe są nie najgorsze.
Radio powinno się "rozgłaśniać" samo w czasie wzrostu prędkości po podpięciu przewodu (SPEED) który z niego wychodzi jednak ja go jeszcze nie podpiąłem , pisałem że ze względu na temperatury minusowe i brak "ciepłego garażu" nie podpinałem nic co wymaga nazwijmy to szukania w kostkach odpowiednich kabli odpowiedzialnych np. za wzrost głośności radia przy wzroście prędkości...
Praktycznie wpiąłem kostki tak jak były i o dziwo i tak zadziałało sporo bez żadnych "przeróbek" .
Tym bardziej że radio z opisu przygotowane jest do mondeo, a nie do galaxy...
Częstotliwości trzyma - pilnuje, rds na wyświetlaczu radia działa choć w mojej opinii ciut małe literki jak na prawie 7cal. wyświetlacz, nie działa rds na wyświetlaczu między obrot. a licznikiem, ale tu pewnie będzie trzeba się pobawić, przy czym nie prędzej w moim przypadku, jak na wiosnę, jak będzie cieplej. Z pewnością przyda się też, dostanie się, odblokowanie, wince.
Rozwiązało by to problem choćby braku pamięci dla TomTom,a .
TomTom,a uruchomiłem w każdym urządzeniu z odblokowanym wince, bo zawsze sprawa rozbijała się o prozaiczne przesunięcie (zwiększenie) na pasku pamięci dla aplikacji. Tu przy braku (na razie) :-) dostępu do wince nie da się tej mapy zainstalować ale najnowsza Automapa z mapa Europy "śmiga" bez problemu.